latinica  ћирилица
22/07/2014 |  22:00 | Аутор: ТАНЈУГ

Партизан побједом до 3. кола квалификација за ЛШ

Фудбалери Партизана пласирали су се у треће коло квалификација за Лигу шампиона пошто су вечерас као гости, у реванш утакмици другог кола, савладали представника Фарских Острва, екипу ХБ Торшавна, са 3:1 (0:1).

Стријелци су били Вардум у 35. минуту за ХБ Торшавн, а Нинковић у 49, Лазовић у 75. и Грбић у 90 +1 за Партизан.
Црно-бели су рутински одрадили посао у реваншу након што су у првом мечу у Београду славили резултатом 3:0, па су очекивано и заслужено изборили пролаз даље.

Борбени тим домаћина добро се држао у првом полувремену, изненада и повео након пола сата игре, али је други доо сусрета протекао у доминацији изабраника Марка Николића.

Партизан је заиграо много ангажованије, Нинковић је изједначио неколико минута послије одмора, а даљи отпор Фарана срушен је поготком Лазовића у завршници утакмице, да би Грбић само оверио тријумф у првом минуту судијске надокнаде.

Експедиција црно-белих допутовала је у Торшавн тек у понедјељак у поноћ због проблема са авионом и лоших временских услова, па је екипа одрадила само један тренинг на вјештачкој трави.


Партизан ће у трећем колу квалификација за Лигу шампиона играти против бугарског Лудогореца, који је у двомечу другог кола био успјешнији од Диделанжа из Луксембурга (4:0, 1:1).