latinica  ћирилица
23/07/2014 |  12:52 | Аутор: СРНА

Радмановић са амбасадором Турске: Мир глобални императив

Члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Небојша Радмановић и амбасадор Турске у БиХ Џихад Ергинај сагласни су да постизање дугорочног мира у региону треба да буде глобални императив.
Џихад Ергинај и Небојша Радмановић - Фото: СРНА
Џихад Ергинај и Небојша РадмановићФото: СРНА

Током Ергинајеве наступне посјете Предсједништву БиХ, констатовано је да су односима БиХ и Турске на задовољавајућем нивоу, саопштено је из Предсједништва БиХ.

Ергинај је презентовао план и приоритете његовог дјеловања као турског амбасадора, те изразио наду да ће у току његовог ангажмана у БиХ доћи до унапређења односа, нарочито када је ријеч о економској сарадњи.

Неминовна тема састанка била је и изјава премијера Турске Реџепа Тајипа Ердогана, која је изазвала бурна реаговања. Ергинај је и овом приликом поновио раније изнесен став да је предмет расправе била непостојећа изјава.

Сусрет је био прилика и да се размијене мишљења о актуелној политичкој ситуацији у региону, али и на Блиском истоку.

РАДМАНОВИЋ РАЗГОВАРАО И СА КОЕНОМ

Радмановић је разговарао и с нерезидентним амбасадором Израела у БиХ Давидом Коеном - обавијестио га је да се у БиХ са забринутошћу прати ескалација сукоба у Израелу и Појасу Газе, изразивши наду да ће посљедња мировна иницијатива за заустављање новог израелско-палестинског сукоба уродити плодом и коначно донијети мир у том региону.