latinica  ћирилица
23/07/2014 |  16:06 | Аутор: РТРС

"Бањалучанке": Пријеми поводом освајања злата у Риги

За чланове ансамбла Женског камерног хора „Бањалучанке“ поводом освајања златне медаље на Свјетској олимпијади хорова у Риги данас пријеми у Влади Српске, Народној скупштини и Граду Бањалука.

Том приликом наглашено је да је култура област у коју се мора улагати и водити рачуна јер је злато Бањалучанки слика која је протеклих дана обишла цијели свијет.

Бањалучки градоначелник Слободан Гаврановић изјавио је да је Женски камерни хор "Бањалучанке" освајањем златне медаље у Риги још једном показао да на прави начин афирмише Бањалуку у свијету.

 

На пријему код предсједника скупштине Игора Радојчића разговарано је о улагању и подршци успјешним пројектима из области културе институцијама и удружењима у области културе.

Да је Женски камерни хор Бањалучанке освајањем златне медаље у Риги још једном показао да на прави начин афирмише Бањалуку и Републику Српску, наглашено је током пријема који је уприличила премијерка Жељка Цвијановић. Подршка у даљем раду неће изостати од републичких, али ни од власти на нивоу града.

Након овогодишњег злата у Риги, Женски камерни хор Бањалучанке припрема се за хорску олимпијаду која ће бити одржана 2016. године.