latinica  ћирилица
24/07/2014 |  08:35 | Аутор: Агенције

Хрватска плаћа одбрану шефа Удбе оптуженог за ликвидацију

Како се и надао, Перковићу ће држава и њене институције дати помоћ која је у овим тренуцима заиста неопходна

Односи се то понајприје на плаћање Перковићеве одбране која неће бити нимало јефтина, будући да је суд у Минхену предвидио више од 60 рочишта, а одбрана најавила 130 нових доказа.

Срећом по Перковића, у Закону о безбједносно-обавјештајном систему у члану 84. ставак 1. наводи се "ако је против службених лица безбједносно-обавјештајних агенција покренут кривични поступак због радњи почињених у обављању послова безбједносно-обавјештајних агенција, агенција ће службеним особама осигурати адвокатску или другу правну помоћ, осим ако је кривични поступак покренут на темељу кривичне пријаве безбједносно-обавјештајних агенција", док се у ставу 2. наводи да ће се правна помоћ службеним лицима обезбиједити и након што им је престао радни однос.

Министарство правосуђа: Нисмо права адреса

На тражење појашњења и у Министарству правосуђа, које је плаћало за хашке одбране генерала, није било објашњења. Портпарол Сергеј Абрамов није баш сигуран у то.

"Не знам доиста јесмо ли ми права адреса. Истина је да је Министарство плаћало за хашке одбране, али то је било по Владиној одлуци. Министарство није примило такав захтјев у односу на Јосипа Перковића", казао нам је Абрамов.