latinica  ћирилица
24/07/2014 |  09:00 | Аутор: ТАНЈУГ

Ивановић: Служим Албанцима као баланс за будућа хапшења

Апсолутно сам сигуран да ћу доказати да сам невин, али до тада морам да платим скупу цијену, изјавио је Оливер Ивановић, један од лидера Срба из јужне покрајине, кога косовске власти од 27. јануара држе у притвору.
Оливер Ивановић - Фото: Novosti.rs
Оливер ИвановићФото: Novosti.rs

Ивановић сматра да је још у затвору ради "вјештачког политичког баланса", пошто су "у току или се припемају озбиљни поступци" против албанских политичара на Косову.
 На питање како тумачи прошлонедјељну одлуку Апелационог суда да одбије његову жалбу на рјешење о продужењу притвора, Ивановић каже да није имао превелика очекивања, знајући да се у овако политички осјетљивом тренутку Виши суд неће одлучити на "радикално рјешење" и пустити га да се брани са слободе.
 "Јер у истом тренутку у току су или се припремају озбиљни поступци против истакнутих албанских политичара, припадника ОВК, а и случај трогвине органима, који воде специјалне истражне јединице Клинта Вилијамсона, административно су у завршној фази", каже Ивановић.
 Он каже да су оптужбе да је учествовао у злочинима над Албанцима 1999. године, саме по себи потпуно бесмислене, јер је у вријеме тих догађаја био у Приштини и радио заједно с много Албанаца који су и тада долазили на посао.
 "Имам много свједока с којима сам свакодневно радио и који ће то посвједочити. У сваком случају, нисам био регрутован, нити сам имао икакво учешће у ратним догађајима. Након тога, био сам политички активан, а моји политички ставови могу се лако провјерити на интернету", истакао је Ивановић.
 Упитан шта је онда прави мотив за оптужбе, он је рекао да остаје само оно што од почетка тврди - да је то стварање вјештачког политичког баланса с неким рашчишћавањима која слиједе код Албанаца.
 "Да се не би изазвао превелики револт међу њима, потребно је и неког од Срба ухапсити", каже Ивановић.