latinica  ћирилица
28/07/2014 |  15:42 | Аутор: СРНА

Вучић: Убрзај, Србијо

Предсједник Владе Србије Александар Вучић рекао је да један дио Србије, а то су социјално корумпирани, жели да држава успори у реформама, јер су до сада живјели од познанства, кланова и веза, а не од знања и рада.
Александар Вучић - Фото: ТАНЈУГ
Александар ВучићФото: ТАНЈУГ

"Формирали смо читаву нову класу - социјално корумпираних, оних који увек нешто некоме дођу и њима увек неко нешто дође, запослених преко везе, с трочасовним радним временом, огрезлих у комбинацијама и повластицама", оцијенио је Вучић у ауторском тексту за "Политку" под насловом "Убрзај, Србијо".

Одговарајући на недавну поруку словеначког економисте Јоже Менцингера да Србија треба да успори, Вучић је истакао да није чуо ниједан приједлог шта и на који начин би требало да се уради и спроведе оздрављење српске привреде, уз највишу могућу заштиту радника и њихових права.

Он је поновио да реформе које спроводи у Србији неће донијети одмах бољи живот сваког човјека, али послије двије или три године дисциплинованог спровођења темељитог и озбиљно осмишљеног плана пружиће се прилика сваком човјеку да својим радом обезбиједи нешто бољи живот себи и својој породици.

Вучић је истакао да је циљ да се реформама створи конкуренција, односно тржиште идеја, људи и капитала.

Послије  реформи неће се чути вапаји о томе како нам постојећу ситуацију штити и чува одређени закон, већ како да својом марљивошћу, знањем и енергијом урадимо и зарадимо више, истакао је Вучић.