latinica  ћирилица
29/07/2014 |  14:16 | Аутор: РТРС

К.Варош: Теслићани извели представу за помоћ Алмедини

У оквиру Которварошког културног љета одржана је хуманитарна позоришна представа "Професионалац" у извођењу глумаца АДП позоришта "Бранислав Нушић" из Теслића, а приход од улазница намијењен је за лијечење Алмедине Омеровић, којој је неопходна трансплатација бубрега.
Хуманитарна представа "Професионалац" у извођењу глумаца АДП "Бранислав Нушић" из Теслића - Фото: РТРС
Хуманитарна представа "Професионалац" у извођењу глумаца АДП "Бранислав Нушић" из ТеслићаФото: РТРС

Четири мјесеца, четири глумца Аматерског позоришта “Бранислав Нушић" из Теслића вриједно су радили на новој представи "Професионалац" по тексту Душана Ковачевића. Премијеру су имали прошле године, а од тада често наступају у градовима широм Републике Српске и БиХ. Кажу да им је ово најзахтјевнија представа до сада, прије свега, због тога што је требало да науче много текста. У Котор Варошу су показали и хуманост на дјелу, јер су се придружили акцији помоћи Алмедини Омеровић која чека на трансплатацију бубрега.

Режисер и глумац Теслића Живко Петровић истакао је да ће се и убудуће радо одазивати на овакве акције и да их сазнање да на тај начин неком помажу чини задовољним.

"Само широк круг људи може урадити много, неопходно је да покажемо солидарност на дјелу, јер Алмедина и њени родитељи заслужују да им се помогне", рекао је Петровић.

Которварошки Центар за културу, спорт и информисање покренуо је акцију прикупљања новца за лијечење Алмедине Омеровић. Према ријечима Весне Нарић, в.д. директора Центра, након позоришне представе услиједиће нове манифестације.

"И послије ове хуманитарне вечери настављамо са прикупљањем помоћи за Алмедину, а у контакту смо са неким нашим младим умјетницима аматерима који ће нам помоћи да организујемо забавне вечери на отвореном и тако прикупимо потребну суму", рекла је Нарићева.

Омеровићева од шесте године болује од дијабетеса који јој је временом тешко оштетио бубреге, тако да је свакодневно принуђена на дијализу која није дугорочно рјешење, а за трансплатацију је неопходно да се скупи још новца.

"До сада је прикупљено око 42.000 евра, тако да се надам да ће путем још неких акција које су покренуте, бити прикупљен и  преостали новац, који је неопходан за операцију", рекла је Алмедина.

Алмедини Омеровић (24) из Котор Вароша потребна је помоћ хуманих људи да би прикупила 68.000 евра за трансплантацију бубрега и панкреаса на клиници у Падови.