latinica  ћирилица
30/07/2014 |  16:07 | Аутор: РТРС

У РС и ФБиХ наранџасти аларм, у Србији јако невријеме

У Републици Српској и ФБиХ "упаљен" је наранџасти метеоролошки аларм због најављених обилних киша и јаке грмљавине за неке регије - бањалучку, тузланску, бихаћку, као и регије Мостара и Требиња.

 

Невријеме с кишом и јаким вјетром захватило је у вечерњим часовима подручје Требиња. На подручју Зубаца снажан вјетар ломио је стабла и оштетио кровове на неколико кућа. Ватрогасци и припадници Цивилне заштите мјештанима помажу у санирању посљедица невремена.

 

У Србији службе у приправности

Велико невријеме праћено грмљавином пљусковима и вјетром задесило је и Нови Сад око пола 10, а олуја је погодила и дијелове Срема.

Поједини дијелови Краљева вечерас су остали без струје због олујног невремена с кишом које је погодило тај град, саопштено је из локалног одјељењу ЕлектроСрбије.

Због невремена без електричне енергије остали су потрошачи у Лађевцима, на правцу према Витановцу и у насељима Матаруге и Роћевићи. Надлежни тренутно обављају пробе пред поновно укључење струје које се очекује у току вечери.

У Шапцу није било јаке олује, а невријеме се претворило у получасовни пљусак змеђу осталог и због правовремене реакције противградне одбране.

"Путеви Србије" апеловали су на све учеснике у саобраћају да возе опрезно на целој територији Србије због јаких локалних пљускова праћених грмљавином и градом.