latinica  ћирилица
19/08/2014 |  18:18 | Аутор: РТРС

Предсједник Српске на снимању Кустуричиног филма

Предсједник Републике Српске, Милорад Додик, посјетио је данас на Клобуку код Требиња екипу филма "На млијечном путу". Дијелови филма се посљедњих дана, снимају управо на том локалитету.

Током обиласка филмског сета "На млијечном путу" предсједник Српске је истакао да му је посебно драго што се филм снима у Републици Српској. Није крио задовољство што може бити дијелом екипе - бар један дан.

"Дошао да подржим свог пријатеља Кустурицу. Желим му да издржи и заврши овај важан пројекат. Ово је доказ да он послије много година није уморан него још увијек инспирисан да ради један тако значајан пројекат са великом амбицијом", истакао је Додик.

Кустурица је изразио задовољство посјетом предсједника Српске, истичући да је то "једно конструктивно пријатељство".

На филмском сету и данас Моника Белучи, као и београдска глумица Слобода Мићаловић. Глумачке звијезде, и поред умора због цјелодневног снимања, у добром расположењу су разговарале с гостом.

Моника је навела да је "филм врло емотиван и диван, насилан и поетичан у исто вријеме", те посебно истакла добру сарадњу и дружење са глумицом Слободом Мићаловић.

"Драго ми је што сарађујем са Моником, као и са Кустурицом. Ово је као остварење сна", додала је Мићаловић.

Екипа филма и наредих дана наставља снимање у Херцеговини. Значајан дио екстеријера снима се управо у Требињу и околини.