latinica  ћирилица
20/08/2014 |  17:32 | Аутор: РТС

Николић упркос проблемима најављује пласман у Лигу Европе

Тренер Партизана Марко Николић рекао је да очекује да његова екипе елиминише азербејџански Нефтчи и пласира се у групну фазу Лиге Европе, упркос финансијским проблемима са којима се суочава у посљедње вријеме.
Марко Николић - Фото: ТАНЈУГ
Марко НиколићФото: ТАНЈУГ

Упркос финасијским проблемима, тренер фудбалера Партизана Марко Николић очекује побједу у двомечу са Нефтчијем и пласман у Лигу Европе.

"У серији смо добрих резултата, иако смо испали из Лиге шампиона, због гола у гостима. Био би својеврстан подвиг улазак у групну фазу Лиге Европе. Једини смо српски клуб у Европи, а тако је било и претходних година. Нефтчи заслужује респект, имају много квалитетних странаца, али наш циљ је улазак у Лигу Европе. Желим побједу, без примљеног гола", рекао је Николић на конференцији за медије на стадиону у Хумској.

Он је поручио да ће црно-бијели тешко задржати актуелан тим до краја прелазног рока и додао да му сметају новинарске спекулације у  вези са одласком играча уочи меча са Нефтчијем.

"Наравно да ми то смета, али навикли смо тако пред сваку битну утакмицу. То није добро, али је реалност и навикли смо да радимо у таквим околностима. У Србији се крајем августа дешавају највеће промјене и то је постало традиција код нас, али и мотив више да дамо већи допринос. И поред тога осјећам се привилеговано што сам тренер Партизана и ових играча", рекао је Николић.

Фудбалери Партизана претходне недјеље штрајковали су због неисплаћених зарада, а према сазнањима тренера играчи би данас требало да добију одређену суму новца.

Николић је рекао да су се опоравили Данило Пантић и Андрија Живковић, као и да су за утакмицу спремни новајлије Иван Петровић и Ненад Маринковић.

Први меч баража за пласман у групну фазу ЛЕ Партизан - Нефтчи игра се у четвртак од 20.15 на стадиону у Хумској.