latinica  ћирилица
23/08/2014 |  16:29 | Аутор: РТРС

БГ: Изгорио тржни центар "Депо"

У великом пожару који је избио јутрос у 8 часова у Булевару краља Александра у Београду, у потпуности је изгорио тржни центар "Депо".
ТЦ "Депо" . пожар - Фото: ТАНЈУГ
ТЦ "Депо" . пожарФото: ТАНЈУГ

Ватрогасци су локализовали пожар, у коме нема повријеђених, али је причињена велика штета.

Густ дим се током јутра надвијао изнад тржног центра у коме се продаје гардероба, мирис паљевине се ширио Београдом, а материјална штета је велика. Срећом, како је радно време од 9 часова у Депоу није било људи у тренутку пожара.

Пожар су гасила 33 ватрогасца са 10 ватрогасних возила. Надлежни наводе да је пожар угашен, али дио ватрогасне екипе ће још дежурати, јер је нагорјели материјал на поду и треба пазити да не би дошло до активирања новог пожара. За сада узроци, како наводе, нису познати, а након санирања објекта утврдиће се узроци пожара.

У "Депоу" је било 160 радњи, а власници кажу да је сва роба уништена. Власници тезги претпостављају да су узрок лоше инсталације. "Све што смо унутра имали је уништено, роба је изгорјела, а са градским челницима ћемо разговарати и настојаћемо да се договоримо о што бржој санацији објекта јер од рада у овом објекту зависи најмање 1.000 људи", каже један од власник.

Званично, узрок пожара се још не зна, а истрага је у току, јављају београдски медији.