latinica  ћирилица
25/08/2014 |  13:38 | Аутор: ТАНЈУГ

Лавров: Запад заборавио на истрагу о МХ17

Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров истакао је да су западне земље изгубиле интересовање за истрагу о обарању авиона изнад Украјине.
Мјесто пада малезијског авиона - Фото: АП
Мјесто пада малезијског авионаФото: АП

Свих 298 путника и чланова посаде малезијског авиона који је летио из Амстердама у Куала Лумпур је погинуло, а и даље се не зна ко је одговоран за то.

- Послије снажних и скоро хистеричних оптужби на рачун Русије и проруских снага у Украјини, изгледа да сви ћуте. Ми смо, практично, једина земља која покушава да задржи пажњу на овом важном питању - рекао је Лавров.

Он је истакао да ће Русија наставити да трага за истином, не само у овом случају, него и у другим, као што су случај снајпериста, трагедија 2. маја у Одеси и слични догађаји у Маријупољу.

- Русија неће дозволити да такви злочини буду умањени и инсистираће на томе да они који су одговорни за њих буду изведени пред лице правде - истакао је Лавров.

Иако је било најављено, међународна истрага о обарању авиона није донијела значајније резултате, а највећи утисак је константно међусобно оптуживање Русије и западних земаља.