latinica  ћирилица
26/08/2014 |  11:30 | Аутор: Агенције

Еми награде побрали ветерани

Упркос свим причама како подржавају "новајлије" на малим екранима, телевизијска индустрија је синоћ своје најважније награде - Емије - додијелила ветеранима глумцима и серијама "Breaking Bad" (Чиста хемија) и "Мodern Family".
Актери серије "Чиста хемија" - Фото: AFP
Актери серије "Чиста хемија"Фото: AFP

АМЦ-ов "Breaking Bad", прича о наставнику Волтеру Вајту који је постао дилер наркотика, добио је, другу годину заредом, најважнију награду, Емија за најбољу драму, а већ четврти пут Брајан Кренстон је отишао кући с наградом за најбољег глумца.

Било је то, оцјењују критичари, носталгично гласање за серију која је послије пете сезоне завршена, али која има огромну и одану групу обожаваоца.

"Хвала вам много на дивном опроштају од серије", рекао је творац серије Винс Џилијан, који је прославио и Емије за најбољег споредног глумца и глумицу за Ерона Пола и Ану Ган.

АБЦ-ова "Мodern Family", која се бави динамиком једне савремене породице, освојила је петог узаступног Емија у категорији комедије.

Домаћин Емија пети пут био је комичар Сет Мејерс, који се нашалио прокоментарисавши да "обичне" телевизије сада имају велику конкуренцију у виду Нетфликса, стриминг сервиса који је понудио одличне серије попут политичког трилера "House of Cards" и "Orange is the New Black".

Ове године, Академија за телевизијску умјетност љубав је поклонила традиционалним телевизијама попут АБЦ-а и ЦБС-а, нарочито у области комедије.

"Моdern Family" је ушла у историју, заједно са НБЦ-овим ситкомом "Фрејзер" по броју побједа у категорији комедије.

Иако велики сервиси нису имали такмичаре у драмским категоријама, Џулијана Маргулис је добија Емија као најбоља драмска глумица за улогу у серији "Тhе Gооd Wife".

Џим Парсонс је освојио четвртог Емија за улогу штребера Шелдона у ЦБС-овој комедији "Штребери", док је Луис-Драјфус освојила трећег Емија за улогу потпредсједнице Селине Мејер у политичкој сатири ХБО-а "Veep".

Комичар Луис Ц.К. освојио је другог Емија за свој шоу "Louie", а лажне вијести Стивена Колберта "Тhe Colbert Report" добиле су Емија за најбољи варајети програм другу годину за редом.

Министерија "Фарго", рађена према истоименом филму браће Коен, дала је ФX-у првог Емија за програм али су глумци из серије остали кратких рукава, нарочито Били Боб Торнтон.

ТВ филм ХБО-а "Тhe Normal Heart" је за свој опис првих дана борбе против АИДС-а награђен Емијем.

Кабловска телевизија ХБО освојила је више Емија од било које друге телевизије, са 19 побједа од 99 номинација, али није била претјерано успјешна у главним категоријама, а њихова "Игра престоља" поново је изгубила у трци за Емија иако је била фаворит фанова.

Једно од већих изненађења ноћи била је серија ""Sherlock: His Lasw Vow", која је освојила 7 Емија, више од било које друге серије.