latinica  ћирилица
27/08/2014 |  11:38 | Аутор: РТРС

Бањалука: Озваничен почетак градње 142 стана

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Петар Ђокић озваничио је данас у бањалучком насељу Ада почетак градње зграде са 142 стана за породице погинулих бораца и ратних војних инвалида од прве до четврте категорије, за шта је обезбијеђено 4,4 милиона КМ.

Ђокић је истакао да је средства за изградњу зграде обезбиједила Влада Републике Српске у оквиру реализације Програма стамбеног збрињавања породица погинулих бораца и ратних војних инвалида, а локацију Градска управа Бањалука.

"Раније смо у овом насељу завршили изградњу зграде за борачке категорије, која ће веома брзо бити усељена. Када нова зграда буде завршена у потпуности ћемо окончати стамбено збрињавање породица погинулих бораца и ратних војних инвалида са подручја Бањалуке", рекао је новинарима Ђокић.

Он је напоменуо да су у Бањалуци додијељена неповртана новчана помоћ за 52 лица и да би нова зграда требало да буде усељена у марту или априлу наредне године.

Министар рада и борачко-инвалидске заштите подсјетио је да би у овој години у Републици Српској требало да буде завршен програм стамбеног збрињавања борачких категорија.

"У Републици Српској тренутно градимо 670 станова за борачке категорије, а у току су преговори за градњу преосталих станова. То значи да би до краја ове године могли да имао изграђен 761 стан", навое је Ђокић.

Замјеник градоначелника Бањалуке Јасна Бркић нагласила је да је заједничким активностима Владе Српске и града у протеклом периоду обезбијеђено више од 800 стамбених јединица за борачке категорије.

"У Бањалуци имамо и листу од 130 породица које су се пријавиле за стамбено збрињавање. Вјерујем да ћемо и овим породицама помоћи у рјешавању њихових проблема", додала је Бркићева.

Директор фирме "Градитељ" из Теслића Милорад Луковић рекао је да ће ова фирма испоштовати све рокове за изградњу 142 стана и да ће квалитет радова бити на завидном нивоу.