latinica  ћирилица
27/08/2014 |  15:15 | Аутор: СРНА

Влајки: Опозиција направила пакт са радикалним бошњачким структурама

Потпредсједник Републике Српске Емил Влајки рекао је данас да су учестали напади СДС-а у посљедње вријеме на институцију предсједника Републике Српске и посебно на њега као потпредсједника, те оцијенио да је "опозиција у Српској направила пакт са радикалним бошњачким структурама и дијеловима међународне заједнице".

Влајки је навео да предсједник СДС-а, у више наврата за њега инсинуирао "да је на Додиковим јаслама", као и да изненада "србује".

"То су све инсинуације и мене као потпредсједника Српске ове глупости не занимају. Ове четири године навикао сам да моју грађанску оријентацију безобзирно нападају Бошњаци, Хрвати и Срби", рекао је Влајки новинарима.

Он је рекао да је "опозиција у Српској направила пакт са радикалним бошњачким структурама и дијеловима међународне заједнице", те да то раде, како је рекао, "у жељи да руше Милорада Додика".

"То пактирање са ђаволом води фактичком уништењу Републике Српске", рекао је Влајки.

Влајки сматра да је највећа опасност по Републику Српску Бакир Изетбеговић и његове изјаве о Србима као геноцидном народу.

"Опасно је да Изетбеговић који је члан и тренутно предсједавајући Предсједништва БиХ стално говори да је Сарајево главни град БиХ, заборављајући да у Сарајеву живе и Срби и Хрвати који не желе јединствену БиХ", сматра Влајки.

Према његовим ријечима, једина шанса за Републику Српску јесте њено убрзано осамостаљење како би имала стварне шансе да уђе у ЕУ.