latinica  ћирилица
27/08/2014 |  15:18 | Аутор: СРНА

СП - На изборе под слоганом "Рука руци, ми смо социјалисти"

Социјалистичка партија излази на предстојеће изборе под слоганом "Рука руци, ми смо социјалисти", изјавио је данас предсједник ове партије Петар Ђокић.

Он је рекао новинарима током савјетовања за кандидате и чланове изборних штабова ове странке да СП има своје кандидате за свих девет изборних јединица за Народну скупштину Српске, те кандидате за четири кантоналне скупштине у Федерацији БиХ, односно укупно 142 кандидата.

Ђокић је нагласио да СП базира свој политички живот на питању солидарности које сматра једним од најважнијих принципа на којем може дугорочно да опстане и да се развија Република Српска.

"То значи да требамо препознати људе, ситуације и појаве у којима морамо дјеловати како би помогли другима, а у оквиру тога да посебно препознамо оне људе који не могу сами и којима је неопходна помоћ друштва у цјелини", навео је Ђокић.

Он је истакао да СП развој Српске види у економском развоју, а то значи више радних мјеста, више посла у Српској, нагласивши да то мора бити приоритет сваке власти.

"Ми социјалисти, ако добијемо повјерење грађана да можемо формирати власт, или на њу утицати, свакако ћемо питање запошљавања ставити као свој најважнији проиоритет", рекао је Ђокић, додајући да су социјалисти на том пољу у протекле четири године показали одређене резултате.

Он је подсјетио да је министар у Влади Српске који је задужен и за област рада и да је Република Српска једина у региону смањила број незапослених за око 14.000 у односу на почетак 2012.године, цијенећи да је то допринос социјалиста једном веома важном питању.

Ђокић је додао да се на основу принципа солидарности може довести до тога да Српска буде социјално праведна, социјално одговорна и да сви заједно раде за интерес грађана и Републике.

Он је рекао да ће у предстојећој кампањи социјалисти искорисити око 300.000 КМ, што је на нивоу ранијих избора.

Ђокић је нагласио да ће распоред функција у власти у првом реду зависити од постигнутог изборног резултата.