latinica  ћирилица
27/08/2014 |  16:30 | Аутор: Спортска централа

"Екип": Србији четврто, Хрватској прво мјесто у групама на Мундобаскету

Француски спортски дневник "Екип" направио је графику за Свјетско првенство у кошарци које у суботу почиње у Шпанији, уз своја предвиђања расплета на Мундобаскету.
Прогноза новинара "Екип" - Фото: sportskacentrala.com
Прогноза новинара "Екип"Фото: sportskacentrala.com

Новинари "Екипа" посебно су обратили пажњу на групу А у којој игра Француска, а у којој се налази и Србија. Французи предвиђају да ће Србија освојити тек четврто мјесто у групи, иза Шпаније, Француске и Бразила, што значи да "Орлови" у осмини финала играли против Хрватске, којој су исти новинари предвидјели прво мјесто у групи Б, испред Аргентине и Грчке.

Да француски новинари не вјерују превише у изабранике Александра Ђорђевића говори и чињеница да су за побједника евентуалне осмине финала изабрали Хрватску испред Србије, која би се тако пласирала у четвртфинале за дуел са Француском.

Према прогнозама "Екипа" у полуфиналу би се састали Шпанија - Француска и САД - Литванија, док би у финалу између Шпаније и САД тријумфовала домаћа екипа, која би тако по други пут постала првак свијета послије 2006. године и Свјетског првенства у Јапану.