latinica  ћирилица
27/08/2014 |  19:18 | Аутор: СРНА

"Имекс интернационал" да изврши обавезе према радницима и добављачима

Премијер Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да од фабрике текстила "Имекс интернационал" у Билећи очекује да изврши своје обавезе према радницима и добављачима.
Жељка Цвијановић, предсједница Владе РС - Фото: СРНА
Жељка Цвијановић, предсједница Владе РСФото: СРНА

"Упознаћемо нашег досадашњег партнера `Имекс интернационал` да предузме све што је потребно да тамо на одговарајући начин буде настављена производња. То значи да буду измирене све обавезе према добављачима и радницима", рекла је Цвијановићева новинарима у Бањалуци.

Премијер Српске је навела да је једна од варијанти на који начин организовати производњу у том предузећу да се то ради са евентуално новим партнером или у организацији самог предузећа "Никола Тесла".

Цвијановићева је додала да ће након што Влада Републике Српске добије објашњења видјети која је то варијанта.

Она је напоменула да је Влада упозната о цијелој ситуацији, те додала да је данас разговарала са начелником општине Билећа Миљаном Алексићем, али не и са представницима "Имекс интернационала".

Раднице текстилне индустрије у Билећи већ неколико дана штрајкују због неисплаћених плата и доприноса за посљедња три мјесеца. Оне наводе да више не желе да преговарају са власниcom "Имекс интернационала" Миленом Јанковић већ траже помоћ од Владе Републике Српске.