latinica  ћирилица
28/08/2014 |  17:48 | Аутор: СРНА

Процес против Зупца има политичку позадину

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Игор Радојичић изјавио је да процес против директора Агенције за истраге и заштиту БиХ Горана Зупца има јасну политичку позадину и да је очигледно да на правосуђе и истражне органе утичу јаки сарајевски политички кругови.

Радојичић је рекао да је порука предсједавајућег Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића, који је на страначком скупу најавио да ће вјероватно Зупца послати у затвор, веома упозоравајућа за Републику Српску, јер је усмјерена против човјека из Српске са другачијим политичким ставом од оних у Сарајеву.

Он је истакао да Зубац свој посао ради професионално, те напоменуо да се у проблемима нађе свако ко се у области правосуђа не уклопи у шему сарајевског естаблишмента и неколико партија и политичара.

"Сјетите се тужиоца /Маринко/ Јурчевића који је морао да се разболи, па тужиоца /Милорад/ Барашина, а сада је Зубац на удару. Јасно је да један круг људи у Сарајеву настоји да влада и политиком и правосуђем, а све који се на било који начин уплету са другачијим ставом, одмах настоје оптужити и чак ухапсити", рекао је Радојичић новинарима у Дервенти.

Изетбеговић је на скупу СДА у Сарајеву поручио да ће Зупца вјероватно послати у затвор као што је смијењен и министар безбједности Фахрудин Радончић.