latinica  ћирилица
13/09/2014 |  08:29 | Аутор: РТРС

Више стамбених објеката поплављено у Поткозарју, у Херцеговини стабилно

Због повећања водостаја Уне, у Костајници је проглашена ванредна ситуација, а више стамбених објеката поплављено је у Приједору, Новом Граду и Козарској Дубици.
Поплаве у Новом Граду - Фото: СРНА
Поплаве у Новом ГрадуФото: СРНА

Градски штаб за ванредне ситуације Приједор прогласио је први степен приправности заштите од поплава на подручју града. Штаб је одлучио да све надлежне институције и субјекти заштите и спасавања од поплава, буду у стању првог степена приправности, с обзиром на количину падавина и водостај Сане, који је све већи.

У бањалучком насељу, Шарговац, бујична вода поплавила је двориште једне куће. У насељу Рамићи на одређеним дијеловима пута послије пружног прелаза, канали нису могли да приме велику количину воде, тако да путем теку потоци. У сусједном насељу Драгочај ријека Драгочајка поплавила је оближње путеве, а вода је почела улазити  у дворишта.Вршилац дужности директора Цивилне заштите РС Весељко Елез, поручио је да се ситуација у свим градовима смирила, падавина нема. Али ће екипе, каже, ипак бити у приправности!

На подручју херцеговачке регије је стабилно. Обилна киша која је падала јуче и током ноћи, није проузроковала веће проблеме. Из неколико подрумских и помоћних објеката у близини требињске Индустрије алата, који су јуче били угрожени, вода се повукла. Обилне падавине на подручју Требиња благо су замутиле извориште, па из градског водовода препоручују прокувавање воде у наредна два дана. Јуче је у херцеговачким општинама пало око 70 литара кише по квадратном метру.