latinica  ћирилица
13/09/2014 |  17:34 | Аутор: Б92

Кшижевски: Србија је веома талентована

Селектор САД Мајк Кшижевски рекао је да није изненађен бриљантним наступима Србије у Шпанији.

Он је посебно истакао Милоша Теодосића за којег је рекао да је вођа ове екипе и додао да његов тим очекује тежак меч.

"Никада ништа не очекујем од друге стране, увијек сам фокусиран само на Сједињене Државе. Међутим, нисам изненађен што Србија одлично игра. Веома, веома су талентовани. Увијек сам волио Теодосића. Први пут сам га видио на шампионату 2010. године. Даје тиму невјероватну енергију. Тим је веома добро вођен. Биће заиста тешка утакмица за нас", сматра Кшижевски.

Он је истакао да му је селектор Србије Александар Ђорђевић непознаница као тренер, али је

"Нисам Сашу много пратио као тренера, али оно што сам видио је да има сјајан однос са својим играчима. Нјихови играчи играју с енергијом какву је он имао на терену. Заиста ради невјероватан посао."

Оно за чиме жале многи кошаркашки заљубљеници је што 1992. године на ОИ у Барселони прави Дрим тим није играо против Југославије.

"Да је Југославија играла 1992. године, била би заиста невјероватно тежак противник. Да су све те земље остале на окупу и да су сада један тим, то би била сјајна екипа, а и сада су појединачно сјајне екипе. Сјећам се током Универзијаде 1987. године дасу имали одличну екипу. Додуше не знам колико је заиста било студената у тој екипи (смијех). Петровић и остали... Играли су заиста прелијепу кошарку", каже Кшижевски.

Немате много НБА звијезда у тиму. Да ли сте због тога мијењали тактику?

"Да вас питам, да имате Кевина Дурента у тиму, да ли бисте другачије водили тим? Да, водили бисте другачије. Не постоји нико као он. Ако немате неког таквог, морате да се прилагодите.“

Финални меч између Србије и САД игра се у недјељу од 21 час, уз диреткан пренос на РТРС