latinica  ћирилица
15/09/2014 |  11:59 | Аутор: СРНА

Из Фонда солидарности РС Бијељини 20 милиона КМ

У Бијељини је данас грађанима подијељено 346 ваучера Фонда солидарности за обнову Републике Српске за домаћинства у урбаном дијелу града која су била потопљена током катастрофалне поплаве која је у мају погодила Српску.
Електронска платна картица "Обнова Српске" - Фото: РТРС
Електронска платна картица "Обнова Српске"Фото: РТРС

Координатор Фонда Зоран Малетић рекао је новинарима да ће право на ваучер за обнову у Бијељини остварити око 6.400 домаћинстава, чиме ће на ово подручје бити пласирано више од 20 милиона КМ помоћи.

До сада је у Бијељини активирано 5.311 ваучера, 700 ваучера који су подијељени за околна села и данас за урбани дио града биће послати на активацију у сриједу, а биће активни за употребу три до четири дана након тога.

Малетић истиче да је са подјелом ових ваучера на подручју Бијељине завршена подјела 6.000 платних картица Фонда солидарности Републике Српске за обнову након поплава.

Он каже да ће подјела преосталих ваучера бити настављена наредне недјеље, док се овај посао не заврши.

"Грађани су задовољни, нема проблема са набавком робе за ваучере и приоритетна санација штете на поплављеним објектима биће на овај начин, уз помоћ Владе и Фонда солидраности Републике Српске, завршена прије зиме", истакао је Малетић.

Он је подсјетио да је Влада Републике Српске једина у региону погођеном поплавама посредством Фонда солидарности омогућила приоритетну санацију оштећених кућа.