latinica  ћирилица
15/09/2014 |  12:15 | Аутор: СРНА

Гаврановић уручио помоћ поплављеним Бањалучанима

Градоначелник Бањалуке Слободан Гаврановић уручио је данас прва рјешења о додјели једнократне новчане помоћи из градског буџета лицима која су претрпјела штету већу од 7.000 КМ у мајским поплавама.

Рјешења о додјели помоћи уручена су за 39 породица погинулих бораца и ратних војних инвалида прве и друге категорије, које ће добити по 1.500 КМ.

Гаврановић је рекао да ове породице већ сутра могу очекивати новац на својим рачунима.

"Данас и у наредна два дана рјешења о додјели помоћи биће уручена и осталим корисницима, којима је ова помоћ одобрена", рекао је Гаврановић и додао да ће свим угроженим од поплава помоћ бити уплаћена ове седмице.

Он је рекао да је дио средстава предвиђен и за Бањалучане који су претрпјели штету у августовским поплавама, што ће бити разматрано након верификације регистра штете.

Стана Клупчак, једна од корисника помоћи, захвалила је градоначелнику Бањалуке на урученој помоћи, коју ће, како каже, искористити за плаћање радова за санацију поплављене куће у мјесној заједници Борик три.

Према одлуци Комисије за прикупљање, одобравање и дистрибуцију хуманитарне помоћи лицима која су претрпјела штету у мајским поплавама, из градског буџета биће дозначено 1.033.900 КМ.

У складу са одредбама Правилника за расподјелу једнократне новчане помоћи, од укупно поднесених 1.324 захтјева, одобрена је помоћ за 997 лица код којих је штета од поплава на стамбеним објектима, намјештају и кућанским апаратима процијењена на више од 7.000 КМ.

Ова лица су увјерењем о пребивалишту доказала да су на адреси на којој је регистрована штета били пријављени прије 15. маја.

За 39 лица са статусом породице погинулог борца и ратних војних инвалида прве и друге категорије одобрена је помоћ од по 1.500 КМ, за 58 корисника права из области социјалне и дјечије заштите одобрена је по 1.300 КМ, а за 900 лица која немају наведени статус помоћ од по 1.000 КМ.