latinica  ћирилица
15/09/2014 |  13:59 | Аутор: РТС

Београд: Николић и Радмановић о јачању сарадње

Предсједник Томислав Николић и српски члан Предсједништва БиХ Радмановић истакли су да је потребно радити на успостављању што боље сарадње, прије свега на пољу економије, међу свим државама у региону, јер би се балканске државе заједнички много боље суочиле са изазовима које пред њих поставља глобално тржиште, него што би то чиниле појединачно.

Говорећи о ситуацији у Босни и Херцеговини, предсједник Србије Николић је рекао да је Србија, као потписница Дејтонског споразума, заинтересована за напредак оба ентитета у Босни и Херцеговини и за сарадњу која би користила свим странама.Николић је такође додао да се противи било каквој измјена Дејтонског споразума, јер би то сигурно довело до нарушавања стабилности Босне и Херцеговине, саопштила је Служба за сарадњу са медијима предсједника Републике.
 
Николић и Радмановић изразили су задовољство изузетно добрим односима Србије и Босне и Херцеговине, а поготово Србије и Републике Српске према Споразуму о специјалним односима. Истакли су да желе да се ти односи и даље унапређују, у циљу побољшања услова живота грађана у обје државе.