latinica  ћирилица
18/09/2014 |  11:47 | Аутор: РТС

Мареј за независност Шкотске

Славни тенисер Енди Мареј подржао је независност Шкотске, након што је мјесецима одбијао да се јавно изјасни о том питању, пише британски дневник "Индепендент".
Енди Мареј - Фото: ТАНЈУГ
Енди МарејФото: ТАНЈУГ

Најбољи острвски тенисер Енди Мареј је подржао идеју о независности Шкотске пред данашњи референдум.

Бивши менаџер Манчестер јунајтеда Алекс Фергусон рекао је да Шкоти који, попут њега, живе у Енглеској "не живе у страној земљи".

"Ми смо дио породице Уједињеног Краљевства", рекао је Фергусон.

"Данас је велики дан за Шкотску! Негативност 'Не' кампање протеклих дана утицала је на мој став о томе. Једва чекам резултате. Хајде да то урадимо!", навео је Мареј преко Твитера.

 

 

Тенисер је твитовао јутрос у два сата, пет сати прије отварања бирачких мјеста, на којима ће грађани моћи да гласају до 22 сата.

Твит Мареја, који има 2,7 милиона сљедбеника, већ је ретвитован више хиљада пута, а "Индепендент" оцјењује да би могао да има великог утицаја на његове обожаваоце.

Мареј, који не живи у Шкотској и стога нема право да гласа на референдуму, досад је био уздржан по питању независности Шкотске, мада је једном приликом рекао да би играо за независну Шкотску.

Присталице независности су поздравиле његов твит на дан када грађани Шкотске одлучују о останку или одвајању од Уједињеног Краљевства.