latinica  ћирилица
18/09/2014 |  18:13 | Аутор: Б92

Србија са Хрватском у првом колу Дејвис купа

Мушка тениска репрезентација Србије играће са Хрватском у првом колу Свјетске групе Дејвис купа за 2015. годину, одлучено је жријебом у Дубаију.

Тај дуел игра се од 6. до 8. марта, а домаћин ће бити Србија, пошто је претходан сусрет два тима одржан у Хрватској. Због пажње које ће привући тај меч, верује се да ће бити организован у "Комбанк арени".

У истој четвртини жријеба са Србијом су Аргентина и Бразил, што значи да ће у случају проласка у четвртфинале, ривал Србије бити бољи из тог сусрета.

Потенцијални ривал Србији у полуфиналу је Швајцарска, која на старту игра са Белгијом. Швајцарце, који ће се у финалу овогодишњег издања састати са Француске, у четвртфиналу ће у случају пролаза чекати или Када или Јапан.

У другој половини посебно је занимљив дуел Сједињених Држава и Велике Британије. Због референдума у Шкотској, у зависности од његовог исхода, на терену би могао да се нађе потпуно неочекивани састав Британаца.

Побједник дуела између Американаца и Британаца играће са бољим из још једног европског сусрета између Француске и Њемачке.

Преостали дуели, можда и најнезанимљивији, су између Чешке и Аустралије, односно Италије и Казахстана.

У Дубаију су извучени и парови осталих зона Дејвис купа, а сигурно је најзанимљивије то што је Шпанија сазнала са ким ће играти за повратак у Свјетску групу. Шпанци ће бити слободни у првом колу Евро-афричке зоне, а у другом је чека сусрет са бољим из дуела Русије и Данске.

Парови првог кола Свјетске групе:
Француска – Њемачка
Сједињене Државе – Велика Британија
Чешка – Аустралија
Италија – Казахстан
Аргентина – Бразил
Србија – Хрватска
Канада – Јапан
Швајцарска – Белгија