latinica  ћирилица
19/09/2014 |  09:47 | Аутор: Глас Српске

Влада Српске помогла Борцу са 40.000 марака

Влада Републике Српске усвојила је информацију о потреби финансирања активности Фудбалског клуба Борац Бањалука, којем је дозначила 40.000 марака.
ФК "Борац" Бањалука - Фото: РТРС
ФК "Борац" БањалукаФото: РТРС

"Задужује се Министарство финансија да обезбиједи финансијска средства у износу од 40.000,00 КМ за финансирање Фудбалског клуба Борац Бањалука. За реализацију закључка задужује се Министарство породице, омладине и спорта и Министарство финансија" - наводи се у саопштењу Владе РС.

Предсједник Борца Драшко Илић поздравио је одлуку Владе РС да им буду додијељена средства.

"Финансијска средства која ћемо добити искористићемо за санацију стадиона да бисмо испунили услове за одигравање пријатељске утакмице са Црвеном звездом 10. октобра, али и против других клубова из региона. Још раније смо се обратили Влади Српске и Министарству за породицу, омладину и спорт за помоћ која нам је сада дозначена, мада у далеко мањем износу од оног који смо тражили. Стадион се налази у доста лошем стању, пошто нико у њега годинама није уложио ни марку. Потребно је да се санира ограда, кров над западном трибином, који прокишњава на дио гдје нам се налази сва техника. Уз то мораћемо да замијенимо дио траве пред головима, која је пропала, иако је недавно реновирана, као и одводне канале поред самог терена. Вјерујем да ће радови ускоро почети и да ће бити завршени на вријеме" - изјавио је Илић.