latinica  ћирилица
19/09/2014 |  09:54 | Аутор: Независне

ОКК Спарс домаћин међународног кошаркашког турнира

Омладински кошаркашки клуб Спарс у петак и суботу биће домаћин турнира на којем ће, уз домаћина, нашу земљу представљати и актуелни БиХ шампион Игокеа из Александровца.

"Игоси", као једини представник БиХ у АБА лиги наредне сезоне, свакако су најатрактивније име турнира за који се у Спарсу надају да ће постати традиционалан.

Осим Спарса и Игокее, за први трофеј "Спарс купа" бориће се румунски Темишвар и хрватски Шибеник.

"Желимо да турнир постане традиционалан и да се сваке године игра у овом периоду. Екипа се припрема већ мјесец дана за нову сезону. Задржали смо костур тима. Напустио нас је само Адин Врабац, који је отишао у њемачки Трир, гдје одлично игра у припремном периоду. То је доказ да се у нашем клубу одлично ради, као и чињеница да је наш играч Алексеј Николић био дио репрезентације Словеније на Свјетском првенству у Шпанији. У сваком случају, очекујемо још једну успјешну сезону", каже Нихад Селимовић, предсједник ОКК Спарс.

Турнир ће се играти у СКЦ "Скендерија", а првог дана, у петак, састаће се Игокеа и Темишвар у 17.30, те Спарс и Шибеник у 20 сати. У суботу се играју утакмице за пласман. Сусрет за треће мјесто у 16 сати, а финале у 18.30.

"Опредијелили смо се за екипе које су јаче од нас, али не превише. Мислим да ћемо на турниру имати противнике по мјери и настојаћемо да нашим младим играчима организујемо што више таквих утакмица. Турнир би требало да нам покаже недостатке у игри, те ћемо на основу тога видјети у којем правцу треба да иду наше припреме за наступајућу сезону. Жеља нам је да овај турнир сваке године буде сва јачи и јачи. Како наш тим буде растао, тако ће и 'Спарс куп' бити све бољи и атрактивнији", рекао је Марко Трбић, шеф стручног штаба Спарса.

Из клуба су објавили да је након одласка Адина Врапца капитенску траку преузео млади Стефан Глоговац, и А репрезентативац БиХ.

"У Спарсу сам већ пету годину и могу само рећи да сам изузетно захвалан на повјерењу које ми је указано. Потрудит ћу се да улогу капитена оправдам током сезоне. Иза себе имам добру сезону, у којој сам испунио свој сан и био дио сениорске репрезенације, али се надам да ће нова бити још боља. Сматрам да имамо екипу која може испунити све клупске циљеве", казао је Глоговац, нови капитен сарајевског клуба.