latinica  ћирилица
19/09/2014 |  15:27 | Аутор: ТАНЈУГ

Партизан: Пријава против лица одговорног за спорни транспарент

Фудбалски клуб Партизан поднио је кривичну пријаву против Н.Н. лица одговорног за постављање антисемитског транспарента на мечу са Тотенхемом у првом колу Лиге Европе.

"Фудбалски клуб Партизан поднио је кривичну пријаву против Н.Н. лица. У тај процес укључене су службе безбједности како би се у накраћем могућем року нашао починилац који би у складу са законом био санкционисан због антисемитизма на стадиону", речено је Тањугу у клубу из Хумске.

Раније у току дана, Партизан је осудио постављање антисемитског транспарента и извинио се због тога.

Због овог инцидента Европска фудбалска унија покренула је истрагу, а Партизан би могао да буде кажњен новчано или играњем без публике на свом терену.

Група навијача Партизана жељела је синоћ да испровоцира фудбалере Тотенхема транспарентом у стилу логоа из чувене британске серије "Мућке", односно "Only fools and horses", алудирајући на то што клуб из Лондона има велики број присталица међу Јеврејима.

"Сматрам да међу нама живе малоумници који шаљу погрешну и непристојну слику у свијет. Малоумник је заиста једини адекватан израз за то. Потрудићемо се да у сарадњи са надлежним органима идентификујемо појединца или групу која је то урадила. Морамо да унаприједимо свијест људи и да радимо на томе да ових ствари буде све мање", рекао је Грубор Тањугу.

Дуел између Партизана и Тотенхема у првом колу Ц групе Лиге Европе завршен је без голова.