latinica  ћирилица
20/09/2014 |  18:12 | Аутор: sportske.net

Троицки се враћа на АТП турнире

Послије одличних игара на челенџерима у Италији и Републици Српској, Виктор Троицки се отиснуо у Азију и наредних недјеља ће пробати да се избори за улазак у главни жријеб на АТП турнирима.
Виктор Троицки - Фото: sportskacentrala.com
Виктор ТроицкиФото: sportskacentrala.com

Подсјећамо, након повратка због казне, Троицки је играо само на једном АТП турниру. Стигао је до четвртфинала у Гштаду, захваљујући вајлд карду који је добио.

На жалост то је био и једини вајлд кард који је добио од повратка на терен. Морао је да игра квалификације за челенџере по Италији, али је и поред свега тога за нешто више од два мјесеца стигао до 170. мјеста на АТП листи и сада већ може да игра квалификације за АТП турнире само на основу рејтинга.

Овог викенда ће пробати да се избори за главни жријеб на турниру у Шенжену у Кини.

Овај турнир се игра за наградни фонд од 590.000 долара. Виктор је у квалификацијама и не би требао да има проблема да се пласира у главни жријеб јер конкуренција није најјача.

У првом колу је слободан. У другом игра против побједника дуела Кинеза Жуа и Швеђанина Брунсторма који немају ренкинг. Јапанц Мацуи, тек 423. на свијету би могао да буде најтежи ривал до главног жријеба.