latinica  ћирилица
22/09/2014 |  08:24 | Аутор: СРНА

БЛ: Двочасовна обустава саобраћаја

Бањалука ће се данас двочасовном обуставом саобраћаја у Улици краља Петра Првог Карађорђевића и ове године прикључити обиљежавању Међународног дана без аутомобила - 22. септембар, којим се указује на значај здраве животне средине и промовишу алтернативни начини превоза.
 - Фото: РТРС
Фото: РТРС

У периоду обуставе саобраћаја од 11.00 до 13.00 часова биће извршено мјерење аерозагађења, саопштено је из Градске управе.

Својим учешћем у манифестацији на Тргу Крајине поједини спортски клубови указаће на значај здравог живота, а дијељењем бесплатних карата за јавни превоз од 11.00 до 13.00 часова на аутобуским стајалиштима испред Робне куће "Боска" и "Поште" грађанима ће бити указано на важност употребе јавног превоза.

У оквиру Европске седмице мобилности под слоганом "Наше улице, наш избор", чије се обиљежавање завршава данас, на Тргу Крајине започета је едукација дјеце на полигону кроз симулацију саобраћаја са исцртаним улицама, пјешачким прелазима и семафорима, која ће трајати до краја септембра.

Град Бањалука и овогодишње обиљежавање Међународног дана без аутомобила реализује уз подршку Министарства саобраћаја и веза Републике Српоске, Министарства унутрашњих послова, Агенције за безбједност саобраћаја, Републичког ауто - мото савеза и аутопревозника градског јавног превоза.

Паралелно са обиљежавањем Европске седмице мобилности, биће реализована и активност под називом "Паркирај паметно, паркирај прописно!", чији је циљ елиминисање паркирања возила на тротоарима и другим површинама намијењеним за кретање пјешаке и бициклиста.

Појачане контроле паркирања возила на тротоарима и другим површинама намијењеним за кретање пјешака и бициклиста проводиће и Комунална полиција града Бањалука.