latinica  ћирилица
23/09/2014 |  15:50 | Аутор: СРНА

Оптужени за кријумчарење стоке изјаснили се да нису криви

Двадесетпеторица оптужених за кријумчарење стоке са подручја Србије у БиХ у вриједности око милион КМ, изјаснили су се данас пред Судом БиХ да нису криви.

У овом предмету оптужени су Љубомир Стевановић, Милан Пантић, Перо Мићић, Миленко Јанковић, Јеленко Кукољ, Ђорђе Јевтић, Јован Јовић, Миодраг Јевремовић, Благоја Михајловић, Маринко Срдић.

Оптужени су и Драган Миливојевић, Живко Анић, Жико Шкорић, Борко Драгојловић, Жељко Драгојловић, Томислав Стевановић, Милан Милић, Новица Вуковић, Горан Влајић, Миленко Миливојевић, Станко Дикић, Јоцо Јевтић, Милан Николић, Илија Драгојловић и Славиша Михајловић, саопштено је из Суда БиХ.

Суд БиХ је 16. јуна потврдио оптужницу која их терети да су починили организовани криминал у вези са кривичним дјелом кријумчарење, а оптужени Милан Милић и Новица Вуковић још се терете и за злоупотребу положаја или овлаштења.

У оптужници се наводи да су оптужени, дјелујући као група за организовани криминал, ради стицања незаконите имовинске користи од априла до септембра 2013. године у више наврата без потребних царинских, ветеринарских и других одобрења потребних за увоз прокријумчарили 1.120 грла крупне и ситне стоке са подручја Србије у БиХ, чија се вриједност процјењује на око милион КМ.