latinica  ћирилица
26/09/2014 |  13:36 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Анкетном одбору биће достављен извјештај

Премијерка Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас у Бањалуци да ће Анкетном одбору парламента Српске бити достављен извјештај о дјеловању институција Републике Српске током мајских поплава.
Премијерка Републике Српске Жељка Цвијановић - Фото: СРНА
Премијерка Републике Српске Жељка ЦвијановићФото: СРНА

"Влада Републике Српске и Штаб за ванредне ситуције разматрали су овај извјештај. И током поплава смо сачинили одређене извјештаје према информацијама са терена", рекла је Цвијановићева новинарима.

Према њеним ријечима, провођене су истраге о раду локалних и републичких институција.

"Мислим да би извјештај требало да буде заокружен са одређеним информацијама да би Анкетни одбор имао увид и праву слику о свему. Не бих вољела да ово постане политичка прича, а да прије тога чланови Одбора не прочитају оно што су званичне институције утврдиле", додала је Цвијановићева.

Коментаришући тврдње америчких дипломата да се донације за помоћ поплављеним подручјима користе за попуњавање буџета, Цвијановићева је рекла да се оне не користе за попуњавање буџета и да је апсурдно тврдити тако нешто.

"Када је ријеч о донацијама из иностранства, чињеница је да се реализују на појединачне пројекте. УНДП директно проводи све процедуре, а нас извјештава о томе шта је урађено", рекла је Цвијановићева.

Она је навела да је средства у буџет дала Влада Србије за реконструкцију школа у Добоју и Шамцу.

"Имамо и регистар из ког је видљиво ко је уплатио одређена новчана средства и гдје су она упућена. Било би лијепо да нам међународне организације доставе извјештај шта су урадиле на терену", рекла је Цвијановићева.

Цвијановићева је напоменула да и медији редовно од Владе Српске добијају све релевантне информације.

Она је поновила да је буџет Српске стабилан и да Влада Српске редовно извршава све своје обавезе.

Опозициони чланови Анкетног одбора у Народној скупштини Републике Српске затражили су данас хитну сједницу овог одбора на којој би био разматран извјештај о дјеловању институција Републике Српске током мајских поплава.