latinica  ћирилица
26/09/2014 |  17:09 | Аутор: Агенције

Француска креће у одлучнију борбу са хулиганима

Француске власти увели су нове мjере у борби против фудбвалских хулигана, након што је серија инцидената покварила почетак сезоне.
Хулигани покварили славље ПСЖ - Фото: AP
Хулигани покварили славље ПСЖФото: AP

Туче прије и послије утакмице између Бастије и Марсеја у августу довеле су до повреда 44 полицајца, послије чега су власти затражиле од фудбалских представника за зауставе "неприхватљиво насиље" у близини стадиона и на њима.

Фудбалске власти састале су се данас са министрмиа унутрашњих послова и спорта, Бернаром Казеневом и Партиком Канером, послије чега је у саопштењу објављено да су уведе нове мјере које се могу применити одмах, а међу којима је и забрана стадиона.

Прошлог новембра је троје радника обезбјеђења повријеђено када су се навијачи Сент Етјена тукли са присталицама Нице. Они су чупали столице и њима гадјали публику на стадиону.

"Власти ће у потпуности користити своја права да би биле сигурне да не би поново дошло до насиља на стадионима и око њих. Међу тим правима су и суспензије стадиона, и, у случају потребе, забрана навијачима да путују", наводи се у саопштењу.

Ограничен број, око 600 навијача Сент Етјена, моћи ће да дође на стадион Велодром у недјељу, када њихов клуб буде играо у гостима код Марсеја, а неће им бити дозвољено да путују појединачно.

Једна од нових мјера је праћење навијача у Француској и сарадња са другим европским земљама у циљу "промоције лаког и безбједног доласка гостујућих навијача".