latinica  ћирилица
29/09/2014 |  08:09 | Аутор: СРНА

Савјет више неће да се бави именовањем директора РАК-а

Именовање Срђана Рајчевића на функцију генералног директора Регулаторне агенција за комуникације /РАК/ БиХ неће ни данас бити разматрано на сједници Савјета РАК-а у Сарајеву, потврдио је члан Савјета Љубо Божовић.

"На посљедњој сједници Савјета РАК-а БиХ једногласно је одлучено да ми, као чланови Савјета, више нећемо да се бавимо избором директора, јер смо свој посао у вези са тим урадили на вријеме у и складу са законом", истиче Божовић.

Сада је, каже он, на Савјету министара БиХ да изврши потврду именовања иако су, нажалост, пробијени сви законски рокови.

Према Божовићевим ријечима, став Савјета РАК-а је јасан - за све даље евентуалне негативне посљедице неименовања првог човјека РАК-а ово тијело не сноси одговорност.

"Ми смо се договорили да већ од данас кренемо у рјешавање планских задатака, као и нагомиланих и неријешених актуелних питања, као што су дигитализација, разне анализе и друго. Заиста нема смисла да драгоцјено вријеме на свакој сједници трошимо на приче о избору директора РАК-а", сматра Божовић.

Дневним редом данашње сједнице Савјета РАК-а, између осталог, предвиђено је разматрање Извјештаја о раду Агенције за период јануар – април, Пројекције буџета Агенције за наредну годину, као и низ информација од којих је најважнија Развој процеса увођења дигиталне телевизије у БиХ.

Савјет РАК-а још је 30. маја доставио Савјету министара БиХ своју одлуку о именовању Срђана Рајчевића за новог генералног директора Агенције, али Савјет министара до сада није потврдио то именовање, иако је за то законом предвиђени рок био 30 дана, односно крај јуна.

Мандат Кемалу Хусеиновићу, који је и даље на челу РАК-а, истекао је још 2008. године.