latinica  ћирилица
29/09/2014 |  08:13 | Аутор: ТАНЈУГ

Табаковић: Ухапшен погрешан човек

Гувернер Народне банке Србије Јоргованка Табаковић каже да је црногорска полиција ухапсила погрешног човјека.
Јоргованка Табаковић - Фото: ТАНЈУГ
Јоргованка ТабаковићФото: ТАНЈУГ

Гувернер Народне банке Србије Јоргованка Табаковић, која је недавно у Милочеру у хотелској соби затекла провалника, изјавила је да је црногорска полиција ухапсила погрешног човјека, коме пакују цијели догађај, оцјењујући да је то забрињавајуће.

"Знала сам да ће наћи неког ситног преступника коме ће накачити овај спортски догађај", рекла је Табаковић за Курир и Наше новине.

Она је навела да је човјеку из хотелског обезбјеђења одмах дала прецизан опис мушкарца који јој је упао у собу, а он га је и лоцирао на хотелској камери и то прије доласка полиције.

Табаковић каже да је и полицији дала толико детаљан опис тог мушкарца да су се чудили шта је све успјела да запази у тако стресној ситуацији.

"И поред свега, они сада подмећу човека од 52 године. Притом, нико ми није тражио да га препознам? Тек сада сам забринута. Зар је таква снага оних који ми шаљу поруку да могу овакав 'резултат' да саопште јавно"?, навела је гувернерка НБС и нагласила да се, упркос свему, не плаши.

Табаковић је  потврдила да је поднијела пријаву потраживања у ликвидационом поступку над пословном јединицом Београдске банке на Кипру у износу од 186 милиона долара.

Будванска полиција осумњичила је косовског Албанца Имера Керкезија (51) да је 18. септембра у пет сати ујутру упао у собу милочерског хотела "Маестрал" у којој је боравила гувернерка Народне банке Србије Јоргованка Табаковић.

Како су пренијеле подгоричке "Вијести", Керкези је прексиноћ ухапшен у покушају крађе у елтином хотелу "Авала" у Будви, а инспектори су, како тврде, при том демаскирали и провалу у "Маестралу", која је подигла велику медијску прашину, нарочито након што је Табаковић изјавила да не искључује да је реч о покушају ликвидације.

Прва дама српског банкарства је то изјавила јер је у освит зоре провалник из њеног кофера узео само несесер са лијековима, подсјећа подгорички лист.