latinica  ћирилица
14/10/2014 |  07:14 | Аутор: Спортска централа

"Орлићи" на тесту зрелости

Млада репрезентација Србије у уторак од 19.00 часова игра реванш утакмицу баража за одлазак на Еуро 2015. против селекције Шпаније.

Изабраници Радована Ћурчића одрадили су тренинг на стадиону "Рамон де Каранса" у Кадизу на којем ће данас покушати да направе подвиг против домаћина, европског шампиона и репрезентације која пуних пет година не зна за пораз.

С обзиром на то да ће капитен Марко Петковић одсуствовати због повреде кољена, као и да у конкуренцији за тим због парних картона неће бити ни Александра Пантића, селектор Ћурчић поново је приморан да "крпи" стартних једанаест.

"Навикли смо на кадровске проблеме. То нас прати током цијелих квалификација и сигурно нећемо да дозволимо да нас депримира сада када смо стигли до краја. Вјерујем у ову екипу и вјерујем да нам игра коју смо приказали у Јагодини може донијети резултат који ће нас све обрадовати. Наравно, свјестан сам да ће Шпанија другачије играти, да ће бити офанзивнија, али понављам, вјерујем да можемо упркос свему да се пласирамо у Чешку", истакао је селектор младе репрезентације Србије Радован Ћурчић.

У односу на састав који је у Јагодини ремизирао против истог ривала (0:0), а имајући у виду повреду Петковића, извјесно је да ће на позицији десног бека играти Филип Стојковић.

"Прву утакмицу пратио сам са клупе, а сада ћу бити на терену. Шпанија јесте одличан тим, али није непобједив. Важно је само да поновимо игру коју смо показали у Јагодини и наравно да некако постигнемо бар један гол", оптимиста је Стојковић.

За голове ће бити задужен нападач, Александар Пешић.

"Упркос свим проблемима који нас прате ја вјерујем да ми можемо преко оваквог тима Шпаније до Евопског првенства. Показали смо да знамо да се носимо са њима, а вјерујем да ћемо да покажемо и да умијемо да их побиједимо", рекао је Пешић.