latinica  ћирилица
14/10/2014 |  11:21 | Аутор: Спортска централа

Цибона незадовољна третманом у АБА лиги

Челници Цибоне затражили су хитан састанак са руководством АБА лиге, послије трећег узастопног пораза на старту овогодишњег регионалног шампионата.

Мега Визура је била боља од Цибоне, али је предсједник клуба Ацо Петровић незадовољан суђењем и третманом његове екипе, уз тврдњу да је судијска тројка Болтаузер, Петек и Жураповић допринијела побједи домаћина у Сремској Митровици.

Истина, Мега је шутирала чак 38 слободних бацања у односу на само 16 бацања Цибоне, што је био још један разлог да из Цибоне затраже експертизу.

"Не смијем да коментаришем суђење, али могу да потврдим да смо затражили експертизу. Имаћемо састанак у петак или суботу са руководством АБА лиге гдје ћемо показати све грешке судија и неке тенденциозне одлуке. Желимо да челницима регионалног такмичења покажемо какав третман има Цибона, па нека нам кажу шта мисле. На три утакмице смо имали већ седам техничких грешака, а невјероватно је да у другом полувремену утакмице Мега шутира 20 бацања, а ми само три", изјавио је Петровић.