latinica  ћирилица
14/10/2014 |  11:25 | Аутор: Б92

Бјанкијев отац: Жил се неће предати

Отац возача Формуле 1 Француза Жила Бјанкија Филип нада се да се његов син неће предати, упркос томе што је у критичном стању послије тешке повреде главе.

Бјанки је тешке повреде зарадио након несреће на Великој награди Јапана прије двије недјеље.

Двадесетпетогодишњи возач Марусије претрпио је почетком октобра повреде главе опасне по живот на стази Сузука када је ударио у возило које је требало да уклони болид Сутила који је претходно имао инцидент.

"Ситуација је скоро безизлазна, Сваки пут када зазвони телефон, знамо да би то могла да буде болница да нам јави да нам је син умро. Ипак, знам да се он неће предати, сигуран сам у то, вјерујем у то", рекао је очајни отац у интервјуу "Газети дело спорт".

Филип Бјанки је додао да "прича са сином и да је сигуран да га он чује".

"Доктори су нам већ рекли да је све ово већ својеврсно чудо, нико до сада није преживио овако озбиљан инцидент, али Жил се неће предати", убијеђен је Бјанки, који је скоро стално уз постељу свог сина у болници у Јокаичију.

Он је нагласио да је дирнут саосјећањем и подршком свих возача Формуле 1, који су се уочи старта Велике награде Русије, загрлили један другога и направили "круг солидарности" за Жила.

"Никада до сада нисам видио овакав израз солидарности. Све нас је то дубоко дирнуло", рекао је Филип Бјанки и додао да су му возачи Формуле 1 слали бројне поруке подршке и жеље да Жил преживи.