latinica  ћирилица
15/10/2014 |  16:02 | Аутор: РТРС

К.Варош: Изградња рециклажног дворишта

Најзначајнија инвестиција у овој години у општини Котор Варош је пројекат изградње рециклажног дворишта, који ће бити реализован у оквиру пројекта „Чист Врбас“ у сарадњи са УНДП-ом, Фондом за заштиту животне средине и Комуналним предузећем Бобас.

Вриједност ове инвестиције је 160.000 марака.

Општина је обезбиједила неопходну локацију и потребну документацију. УНДП је учествовао у изради пројектне документације.

"Почетак је данас, а како би двориште било у функцији обезбиједили смо набавку средстава за рад односно средстава за рециклажу, значи преса, контејнери и линија за рециклажу", истакла је Дијана Шилић, службеник УНДП-а у пројекту „Чист Врбас“. 

Овај пројекат ће подићи свијест грађана Котор Вароша о чистој околини и побољшању комуналног реда, уз одређене приходе које ће остварити комунално предузеће.

"С овим пројектом комунално предузеће ће имати једну директну корист, самим тим што нећемо имати трошак одвоза отпада на депонију у Бањалуку, смањићемо трошкове, а са друге стране ћемо имати финансијску добит продајом сировине", додао је Далибор Вучановић, начелник општине Котор Варош.

Прва фаза изградње рециклажног дворишта трајаће 45 дана, а када буде завршена изградња, на рециклажном дворишту ће бити запослено шест радника, а у другој фази биће изграђена претоварна станица.