latinica  ћирилица
17/10/2014 |  08:09 | Аутор: sportal.rs

Крис Вебер купује Алталнта Хоксе?

Бивши кошаркаш Сакрамента Крис Вебер обавијестио је челнике НБА лиге да је заинтересован да постане већински власник Атланте Хокс, преносе амерички медији.

Некадашњи саиграч Владе Дивца и Предрага Стојаковића из славних дана Кингса, предводи "Вебер Групу", која је спремна да инвестира у франшизу из Џорџије и преузме управљање над тим клубом.

Подсјетимо, садашњи већински власник Хокса Брус Левенсон и генерални менаџер Дени Фери се налазе на удару јавности и навијача због расистичких коментара, па је њихова позиција постала угрожена и они ће напустити функције које обављају.

Левенсон је већ одлучио да прода свој удио у власништву клуба.

Скоро је откривено да је Левенсон прије двије године послао мејл у коме је написао како многи бијелци из преграђа не долазе на утакмице Хокса јер гро навијача Атланте чине Афроамериканци. Фери је љетос, говорећи о могућности да Луол Денг пређе у Атланту, рекао да бивши играч Чикага "има мало афричког у себи", послије чега се и он нашао на удару јавности.

Градоначелник Атланте Касим Рид је у семптембру рекао да је обавио разговоре са шест потенцијалних купаца и подвукао да би волио да Доминик Вилкинс на неки начин буде укључен у читав посао, јер се радио о легенди клуба, а у Атланти желе да све прође, како је рекао, на "Атлантин начин".