latinica  ћирилица
17/10/2014 |  08:15 | Аутор: sportal.rs

Бекер жели наставак сарадње са Ђоковићем

Новак Ђоковић је ове сезоне освојио један гренд слем, Вимблдон, играо финале Ролан Гароса, елининисан је у четвртфиналу Аустралијен опена, док је на УС опену стигао до полуфинала.

Такође, тријумфовао је на Индијан Велсу, Мајамију и Риму. Тренутно је први на свијету, питање је да ли ће тако остати и на крају сезоне пошто му за вратом дише Роџер Федерер.

С обзиром на то да од ове сезоне ради са Борисом Бекером, многи су много више очекивали од Ђоковића и сарадње са некадашњим њемачким тенисером. Али, Бекер очигледно вјерује у наставак сарадње и најављује планове за 2015. годину. Каже да ће Новак бити концентрисан на Ролан Гарос, али намјерава да задржи статус најбољег играча на АТП листи.

"Наравно да Новак жели побједу на Ролан Гаросу. То је један од цијева наредне сезоне. Када играте тенис, имате више циљева, не само један. Ова година је била добра, али још није готова", рекао је Бекер пошто Ђоковићу преостаје такмичење на мастерсу у Паризу и завршном турниру у Лондону.

"Мислим да је главна ствар ранг. Остати на првој позицији значи бити константан током сезоне, а то укључује освајање гренд слем турнира. Када се вратио на прво мјесто жели тамо и да остан. То није лако. Освојити Вимблдон и вратити се на прво мјесто је сјајан успјех током ове године. Али, он жели да буде бољи, нове изазове, да побољша своју игру", рекао је Бекер, а потом се осврнуо на сарадњу са Ђоковиђем.
"Имамо добар однос изграђен на међусобном повјерењу и раду. Желим да наставимо сарадњу. То је план", истакао је Нијемац, преноси спорт24.