latinica  ћирилица
17/10/2014 |  16:17 | Аутор: СРНА

Бањалука: Пронађена индијска конопља, три лица ухапшена

Припадници Центра јавне безбједности Бањалука пронашли су у двије импровизоване лабораторије за производњу дроге на подручју Рибника и Бањалуке 488 стабљика индијске конопље, а ухапшена су три лица из Бањалуке, изјавио је начелник Криминалистичке полиције у ЦЈБ Дражен Арбутина.

Арбутина је рекао новинарима да је, осим стабљика индијске конопље, дужине од 45 до 135 центиметара, пронађена и сва пратећа опрема за производњу дроге.

Приликом претреса, који су обављени на више локација на подручју Бањалуке, Рибника и Приједора, пронађено је и 150 празних посуда, на основу којих се сумња да су ухапшена лица већ успјела продати одређену количину дроге, истакао је Арбутина.

Ухапшена лица нису до сада била евидентирана у полицији у вези са кривичним дјелом недозвољена производња и промет опојних дрога.

Арбутина је рекао да ће ухапшени заједно са извјештајем данас бити предати у надлежност бањалучког Окружног тужилаштва. Ухапшени су Жељко Марчетић, Раденко Ђурагић и Витомир Павловић.

Из ЦЈБ Бањалука раније је саопштено да је полиција открила двије лабораторије за производњу сканка у породичним кућама у мјесту Чађавица код Рибника и у Бањалуци.