latinica  ћирилица
17/10/2014 |  20:19 | Аутор: Агенције

Јосиповић: Штета коју је нанио Шумунић је ненадокнадива

Предсједник Хрватске Иво Јосиповић рекао је данас да је ненадокнадива штета коју је бивши репрезентативац Јосип Шимунић нанио држави, домаћем фудбалу и националном тиму срамотним понашањем на стадиону.

Јосиповић је реаговао на Шимунићево критичко прозивање што не присуствује утакмицама државне репрезентације и, између осталог, да није реаговао на скандирање српских навијача "Убиј Хрвата да Шиптар нема брата" током прекинуте утакмице између Србије и Албаније у Београду.

"Мислим да господин Шимунић не чита новине и не гледа телевизију, па зато поставља таква питања. Али, подсјетићу, штета коју је учинио Хрватској као држави, нашем фудбалу и репрезентацији оним срамотним понашањем на стадиону је ненадокнадива и не знам откуд му уопште храбрости да се јавља по том питању", казао је Јосиповић приликом посјете Самобору, а преноси портал Индеџ.хр.

Шимунић је неславно окончао каријеру у националном тиму пошто га је Европска фудбалска унија (УЕФА) у децембру прошле године казнила са 10 утакмице забране играња за репрезентацију након што је приликом прославе побједе над Исландом и пласмана на Свјетско првенство у Бразилу узео микрофон у руке и на терену више пута узвикивао усташки поздрав "За дом спремни".

Тридесетшестогодишњи Шимунић тренутно игра за загребачки Динамо, а хрватски медији истичу да је, "умјесто у фудбалским, све гласнији у својим политичким наступима".