latinica  ћирилица
22/10/2014 |  08:43 | Аутор: Агенције

Повучена тужба против Барселоне

Члан фудбалског клуба Барселона који је поднио тужбу због трошкова Нејмаровог трансфера, саопштио је у уторак да је повукао тужбу.
Нејмар да Силва Сантос Јуниор - Фото: AP
Нејмар да Силва Сантос ЈуниорФото: AP

"Могу да потврдим да никакве ствари, које би могле да се окарактеришу као криминално дјело, нису примјећене и због тога сам наложио мојим адвокатима да повуку тужбу", навео је Ђорди Касес у писму Барселони.

Касес је крајем прошле године поднио тужбу против тадашњег предсједника Барселоне, Сандра Росеља за противправно присвајање новца приликом трансфера Бразилца, Нејмара из Сантоса. Он га је оптужио да је лажним уговорима сакрио праву цијену трансфера, а Росел је недуго затим поднио оставку.

"Могу само да прославим ту Касесову одлуку", рекао је предсједник Барселоне, Ђозеп Бартомеу.

Барселона је саопштила да је за Нејмаров трансфер платила 57,1 милион евра и негирала неправилности, али је накнадно саопштила да је направила више договора о бонусима с Нејмаровим оцем и Сантосом, који би могли да коштају клуб још 31 милион евра.

Повлачење тужбе не значи да је Барселона завршила посао око Нејмаровог трансфера, пошто су у фебруару шпанске власти оптужиле клуб за превару, јер држави дугује 9,1 милион евра због плаћања преко разних компанија и лажних уговора.

Барселона је платила 13,55 милиона евра пореза да покрије било какве неправилности око трансфера Нејмара, а негирала је кривицу за превару.