latinica  ћирилица
28/10/2014 |  07:00 | Аутор: Агенције

Фереро: Михајловић је Сампдорији усадио побједнички дух

Предсједник Сампдорије Масимо Фереро рекао је да највеће заслуге за добар старт у Серији А припадају тренеру Синиши Михајловићу и поручио да су амбиције клуба веће од мјеста које води у Лигу шампиона.

Сампдорија послије осам кола нема пораз у шампионату и налази се на трећем месту, иза актуелног шампиона Јувентуса и Роме.

"Да смо имали мало више среће у другом полувремену против Роме, побједа не би измакла. Играчи су промијенили размишљање и резултати су видљиви. Сада тек жалимо што претходно нисмо побиједили Каљари, иако смо водили 2:0. Нисмо у потпуности задовољни мјестом на табели, али заслужено смо у врху", рекао је Фереро за италијански лист Ил Секоло.

Фереро, који је и филмски продуцент, истакао је да тим из Ђенове заслужује да буде међу најбољим екипама у Италији, а посебно је похвалио рад српског тренера.

"Вјерујем да ћемо бити још бољи. Највеће заслуге иду Михајловићу, који је одличан тренер. Синиша је унио играчима менталитет побједника и сада се никога не плаше. Он је увијек говорио, Сампдорија мора увијек да иде на побједу и ја се слажем с тим", закључио је Фереро.

У наредном колу Серије А Ђеновљани гостују Интеру у сриједу од 20.45 сати и уколико не изгуби изједначиће најбољи старт у историји из шампионске сезоне 1990/91, када је екипу водио Вујадин Бошков.