latinica  ћирилица
28/10/2014 |  11:00 | Аутор: СРНА

Мирославу и Марку Мишковићу враћени пасоши

Власнику "Делта холдинга" Мирославу Мишковићу и његовом сину Марку судија Владимир Вучинић вратио је пасоше и укинуо забрану напуштања земље.

Рочишту, које је одржано јуче, нису присуствовали адвокати, али је Зденко Томановић, бранилац Мишковића, потврдио да је судија Вучинић донио ту одлуку.

Вучинић је одлуку образложио већ положеним високим јемством од 12 милиона евра, које је довољан инструмент за обезбјеђивање њиховог присуства на наредним рочиштима заказаним за 17, 18, и 19. новембар, пише "Политика".

Суђење власнику "Делта Холдинга" Мирославу Мишковићу, његовом сину Марку, власнику "Нибенс групе" Милу Ђурашковићу и још осморици оптужених да су злоупотребама оштетили путарска предузећа одложено је јуче у Специјалном суду у Београду због штрајка адвоката.

Мишковић је оптужен да је државу и путарске фирме оштетио за више од 17 милијарди динара /око 142 милиона евра/.

Тужилац: Неоснована одлука о враћању пасоша Мишковићима

Тужилац за организовани криминал Миљко Радисављевић изјавио је данас да је одлука о враћању пасоша Мишковићима неоснована и да је Тужилаштво уложило жалбу на такву одлуку.

"Према ставу Тужилаштва, околности које су постојале приликом доношења одлуке о мјерама које је утврдио Суд стоје и данас. Тако да нема основа да се укидају прије почетка доказног поступка", рекао је Радисављевић.