latinica  ћирилица
28/10/2014 |  12:20 | Аутор: sportske.net

Блажич: "Делије" напуните Арену против Валенсије

Два дана уочи утакмице трећег кола Евролиге између Црвене звезде Телеком и шпанске Валенсије, која ће бити одиграна у "Комбанк Арени", кошаркаш Звезде Јака Блажич упутио је још један позив навијачима да максимално подрже екипу Дејана Радоњића у походу на другу побједу у елитном европском такмичењу.

Звезда је сјајно почела овогодишње такмичење у Евролиги. Галатасарај је без већих проблема савладан у ''Комбанк Арени'', али је онда услиједио за многе неочекиван пораз од литванског Нептунаса.

Зато је меч трећег кола са Валенсијом у Београду од огромне важности за црвено-бијеле, као би направили још један важан корак ка пласману у Топ 16. Јер, сваки пораз на домаћем терену би Звезду значајно удјаљио од зацртаног циља.

А у сусрет дуелу са Валенсијом, један од Звездиних највећих адута Јака Блажич упутио је још један апел навијачима да у великом броју дођу у четвртак у ''Арену'' и направе атмосферу какву само они умију. Ако тако буде, Блажич увјерава да ће и Радоњићевом тиму бити много лакше да дође до побједе.

''Енергија коју навијачи Црвене звезде могу да произведу својим навијањем, не може да се осјети ни у једној другој дворани на свијету! Због тога су они заиста наша покретачка снага. Не ради се ту о мотивацији, пошто сматрам да ниједном играчу не треба посебан мотив када су питању евролигашке утакмице против реномираних клубова и врхунских играча, већ о самопоуздању које осјећате када вас бодри 20 хиљада људи.

Желим да сви они то схвате и још једном нам помогну, јер нам предстоји изузетно важан и тежак меч у борби за пласман у Топ 16 фазу. Зато још једном апелујем на све њих. Навијачи, потребни сте нам! Ову битку можемо да добијемо само уз вашу помоћ'', поручио је Блажич, а преноси званични клупски сајт.

Утакмица између Звезде и Валенсије на програму је у четвртак, с почетком у 19 часова.