latinica  ћирилица
28/10/2014 |  12:27 | Аутор: Б92

Кличко враћа популарност тешкашима у САД?

Владимир Кличко је тренутно најбољи боксер у свијету, али му популарност није иста у Европи и САД, до овог вијека апсолутној престоници "племените вјештине".
Владимир Кличко - Фото: Beta/AP
Владимир КличкоФото: Beta/AP

Због тога би у 2015. могао да пређе океан, а извјесно је да ће му поново изазивач бити Рус Александар Повјеткин.

Кличков менаџер Бернд Бонте је схватио у чему је проблем и због тога се све гласније прича да би послије меча са Пулевим у новембру Владимир у 2015. могао да боксује меч у САД.

Браћа Кличко су у вријеме своје доминације преселили тешку категорију из Сједињених Држава у Њемачку, гдје уживају огромну популарност.

С друге стране, то је утицало на пад интереса за тешку категорију, којом су донедавно владали борци са америчког континента. Кличко није популаран у Америци, па је и зарада од реклама и спонзора далеко мања с те стране океана.

Меч са Пулевим заказан је за 15. новембар и то ће бити посљедњи Кличков меч у 2014. години.

У међувремену је Александар Повјеткин успио да у 10. рунди нокаутира Карлоса Такама и освоји сребрни појас у WBC верзији. То га поново ставља у позицију да изазове Кличка послије пораза у Москви 10. маја 2013. године.

Повјеткин је власник WBA појаса, WБЦ интернационалног првака свијета и сребрног појаса у WBC, али је остала жеља за реваншом послије пораза у мечу у којем је изгубио једногласном одлуком судија.