latinica  ћирилица
28/10/2014 |  19:35 | Аутор: Агенције

Смијењен градоначелник Крагујевца, након 14 година

Градоначелник Крагујевца Верољуб Стевановић смијењен је данас са те функције послије укупно 14 година проведених на власти.

За смјену Стевановића, који је лидер регионалне политичке странке "Заједно за Шумадију", на сједници градског парламента гласало је 49, од укупно 87 одборника.

Сједницу је по хитном поступку сазвала нова скупштинска већина коју, осим СНС чине и СПС, ДСС, СПО и Покрет за наш град - Небојша Здравковић.

У расправи о смјени градоначелника Крагујевца, речено је да већина у градској Скупштини тражи смјену Стевановића јер "сувише дуго указују да је економска ситуација у том граду лоша и да град има бољу altернативу која ће грађанима омогућити бољи живот".

Шеф одборничке групе СНС у Скупштини Крагујевца Радомир Николић изабран је за новог градоначелника Крагујевца. За његов изор гласало је 49 од 50 одборника, а у гласању нису учествовали одборници "Заједно за Шумадију" и ДС.

Николић је рекао да је град у тешкој ситуацији 20 година и поручио да грађанима нема шта да обећа јер, како је рекао, чекају нас тешке мјере и тешка времена. Одборници су изабрали и 11 чланова Градског вијећа, а Милан Урошевић је нови предсједник Скупштине града Крагујевца.